Recept: HALUŠKY S TEMPEHEM

Na haluškové těsto potřebujeme uvařené obilí (třeba rýži), do kterého zamícháme žitnou mouku a vytvoříme husté těsto. Těsto pak strouháme přes haluškovač do vařící vody. Na pánvi osmažíme na kostičky nakrájený uzený tempeh. Následně ho smícháme s haluškami, přidáme kysané zelí a vše dobře a jemně promícháme. K haluškám na talíř dáme dušenou brokolici s česnekovou polevou (lisovaný česnek, shoyu, rýžová smetana), mačkaný salát z nastrouhané mrkve a černé ředkve (do salátu přidáme nasekaný kopr a umeocet), kvašenou zeleninu a zelenou posypku.
Irena Dutková
Irena Dutková, zakladatelka a majitelka společnosti Duhový koník. Nadšená propagátorka zdravého životního stylu v širokém pojetí. Klade důraz na to, aby věci a činnosti v životě byly jednoduché, přírodní, logické i intuitivní. Ráda propojuje a inspiruje lidi. Organizuje různé pobytové a vzdělávací akce, na kterých se podává zdraví prospěšná přírodní strava, kde probíhá kvalitní program pro děti, i dospělé.
Komentáře