Recept: OBRÁCENÝ HRUŠKOVO-DÝŇOVÝ KOLÁČ

Pro těsto použijeme uvařené obilí (mohou to být jáhly, rýže, oves, ovesné vločky apod.), zahustíme ječnou moukou, přidáme olej a špetku soli. Řádně prohněteme. Druhá část koláče je vytvořena z hrušek nastrouhaných na hrubo, dýně (předem upečená/ uvařená a rozmačkaná), citronové kůry kandované (bez cukru), maizeny, pšeničného sirupu. Opět dobře všechny složky promícháme. Na pečící papír rozložíme nejprve hruškovo-dýňovou směs a teprve na ní těsto. Pečeme ve vyhřáté troubě, nejprve na 200 °C a po 10 minutách stáhneme teplotu na 160 °C a dopékáme 45 min. Po dopečení koláč otočíme a opatrně stáhneme pečící papír.
Irena Dutková
Irena Dutková, zakladatelka a majitelka společnosti Duhový koník. Nadšená propagátorka zdravého životního stylu v širokém pojetí. Klade důraz na to, aby věci a činnosti v životě byly jednoduché, přírodní, logické i intuitivní. Ráda propojuje a inspiruje lidi. Organizuje různé pobytové a vzdělávací akce, na kterých se podává zdraví prospěšná přírodní strava, kde probíhá kvalitní program pro děti, i dospělé.
Komentáře