Recept: RÝŽE S ČOČKOU A DUŠENOU ZIMNÍ ZELENINOU

K večeři jsme si vymysleli něco lehčího, ale zároveň zimního – aby jídlo trochu zahřálo, ale neunavilo. Uvařila jsem celozrnnou kulatou rýži spolu s pohankou a sezamovým semínkem. Zelenou čočku jsem namáčela přes noc a vařila spolu s řasou Hijiki, ke konci varu jsem ji dochutila umeoctem a kořením Dátá kari. Mrkev jsem nakrájela na půlkolečka a kapustičky na čtvrtky. Zeleninu jsem dusila se solí a trochou sezamového oleje a ke konci varu jsem přidala šťávu z vymačkaného zázvoru. Pro osvěžení jsem na talíř položila kousek čínského zelí a na něj kvašku z černé ředkve. Bílá kvaška sice trochu splývá s talířem, ale je naše (ze zahrady). Talíř jsem dozdobila dýňovými semínky a snítkou celerové natě.
Irena Dutková
Irena Dutková, zakladatelka a majitelka společnosti Duhový koník. Nadšená propagátorka zdravého životního stylu v širokém pojetí. Klade důraz na to, aby věci a činnosti v životě byly jednoduché, přírodní, logické i intuitivní. Ráda propojuje a inspiruje lidi. Organizuje různé pobytové a vzdělávací akce, na kterých se podává zdraví prospěšná přírodní strava, kde probíhá kvalitní program pro děti, i dospělé.
Komentáře