Recept: „BRAMBORÁK“ Z DÝNĚ S TEMPEHOVOU NÁPLNÍ

Tento recept vařila předevčírem na našem Silvestrovském pobytu kuchařka Jana. Jídlo má vždy velký úspěch u všech věkových kategorií. Potřebujete si vyhradit trochu více času na smažení. Tak s chutí do toho.

Nastrouháme dýni Hokkaido na hrubo (nebo klidně i na jemno), přidáme česnek, majoránku, sůl (nebo i shoyu) a mouku (kdo jakou chce: pšeničnou, špaldovou, pohankovou…). Směs ještě doplníme zeleninovým vývarem a řádně promícháme. Vytvoříme konzistenci hustého palačinkového těsta. Smažíme po obou stranách dozlatova. Do bramboráku můžeme zabalit směs z tempehu, kvašeného zelí a petrželové „slaněnky“ (to je na kousíčky nakrájená petržel a hodně osmažená, osolená). K tomuto jídlu se hodí napařená zelená zelenina (brokolice, kapustičky, nebo třeba zelí), kvašené zelí, nebo daikon, list salátu a zelená posypka.

Irena Dutková
Irena Dutková, zakladatelka a majitelka společnosti Duhový koník. Nadšená propagátorka zdravého životního stylu v širokém pojetí. Klade důraz na to, aby věci a činnosti v životě byly jednoduché, přírodní, logické i intuitivní. Ráda propojuje a inspiruje lidi. Organizuje různé pobytové a vzdělávací akce, na kterých se podává zdraví prospěšná přírodní strava, kde probíhá kvalitní program pro děti, i dospělé.
Komentáře