Recept: MAKOVÝ ZÁVIN

Na těsto potřebujeme 2 hrnky mouky (pšeničné nebo špaldové), čtvrt hrnku oleje, dvě třetiny hrnku teplé vody, špetku soli. Ze všech surovin vypracujeme vláčné těsto. Oddělíme část a rozválíme na velký obdélník. Na rozválené těsto klademe nádivku. Nádivku připravíme z 600 g máku, 500 g rozinek, misky najemno strouhané mrkve, špetky soli. Všechny suroviny vaříme minimálně půl hodiny ve vodě, nebo v čaji bancha a s řasou kombu. Pokud je výsledná nádivka příliš řídká, je možné ji dohustit ovesnou moukou. Pro výraznější sladkost je možné hotový závin polít rozehřátým sladem, nebo sirupem.
Irena Dutková
Irena Dutková, zakladatelka a majitelka společnosti Duhový koník. Nadšená propagátorka zdravého životního stylu v širokém pojetí. Klade důraz na to, aby věci a činnosti v životě byly jednoduché, přírodní, logické i intuitivní. Ráda propojuje a inspiruje lidi. Organizuje různé pobytové a vzdělávací akce, na kterých se podává zdraví prospěšná přírodní strava, kde probíhá kvalitní program pro děti, i dospělé.
Komentáře